Loppisar i Utterbyn

I Utterbyn finns det hela två loppisbutiker, här kan ni botanisera bland tomtar och troll, böcker, porslin, prydnadssaker och allt annat mellan himmel och jord. Passa på och fynda till bra priser!

Den första är Larses Loge. Om du kommer från Torsbyhållet så passera Sahlströmsgården och fortsätt 500 meter så ligger loppisen på vänster sida.
Om de har öppet så står det en skylt med texten ”öppet” ute vid vägen.

Så här ser skylten ut som står ute vid vägen, på en av bilderna skymtar ni även ett rött uthus till vänster och det är i det uthuset loppisen är.
Tog även ett kort av själva bostadshuset som heter Klockarfolk då det i sig är intressant och har en spännande historia, det var nämligen Utterbyns första bosättning. Men det kommer jag skriva mer om senare. Nu till loppisen:


Här följer fler bilder på loppisprylar tagna inifrån lokalen:

Här följer en bild på Lars, ett välkänt ansikte för alla involverade i Torsby Tennisklubb. Det är hans fru Vivi-Anne som sköter  loppisverksamheten, ska åka förbi och ta ett kort på henne också någon dag. Om någon är intresserad så är hon dessutom oberoende PartyLite konsult. Kontakta henne på vivuslux@hotmail.com

Den andra loppisen är Tomtemors Loppis och precis som namnet antyder så har hon som driver den en förkärlek till tomtar men ni hittar mycket annat också. Den ligger precis vid Sahlströmsgården, från Torsbyhållet, passera Sahlströmsgården och efter några tiotals meter på vänster sida ligger gården där loppisen är. Det är en skylt ute vid vägen som det står ”Tomtemors Loppis” på. Precis som Larses loppis så är den inhyst i ett uthus och här kan ni hitta många spännande saker. Vi som var där då gjorde ett riktigt fynd som jag laddar upp en bild på.


Här följer några bilder på inredningen och exempel på vad ni kan hitta här:

Fyndet nedan gjorde vi när vi var där, ett gäng Torsbytomtar varav tre av dem fattas på bilden, för alla dessa fick vi betala 200:- Mycket Prisvärt!

Text & Foto: Mattias Olsson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *