Bovilgårdens vänner

BOVILGÅRDEN
Serier, Konst, Kultur

Den briljanta stortecknaren Bovils ateljé och hem är nu öppen som kulturgård. Konstnärshemmet som är både unikt och vackert är dessutom inbäddat i en bedårande naturskön miljö, granne med anrika Sahlströmsgården i Utterbyn nordost om Torsby. Ännu närmre och ett stenkast från Bovilgården ligger dessutom Ateljé Rönningen på andra sidan tjärn, här har vi en riktig kulturskatt som på bästa sätt måste bevaras åt eftervärlden.

Bli medlem i Bovilgårdens Vänner och stöd kulturen i Utterbyn!

Den ideella föreningen Bovilgårdens Vänner bildades i mars 2009.
Syftet med föreningen är att bevara och vidareutveckla Bovilgårdens status som kultur- och konstnärsgård så att allmännheten ska kunna ta del av den fantastiska gård det är. Under 40-talets var Bo Vilson en av de mest kända serietecknarna, men hans breda repertoar innefattar även illustrationer, målningar, skulpturer, sniderier m.m.
Bovilgårdens Vänners roll är även att arrangera utställningar, i första hand med andra serietecknare såväl som illustratörer, föredrag kommer hållas, musikaftnar gå av stapeln och diskussionsträffar i Bovils anda. Bo brann och var engagerad i människan med dess ödesfrågor inom miljö, framtid och livsfrågor.

Medlemsavgiften ligger på 150 kr per år och detta bidrag hjälper aktivt till i bevarandet och utvecklingen av Bovilgården som den kulturskatt och mötesplats för konstintresserade i alla åldrar som föreningens målsättning är. Varje medlem får även årsvis en gåva i form av en reproduktion på en av Bovils illustrationer. Om Du känner för att stödja detta kulturprojekt, sätt in medlemsaviften på  Plusgiro. 51 28 13-7
OBS! Glöm ej att ange Ditt namn och Din adress!

Källa och bilder: Bovilgården
Omarbetade texter och foto av Mattias Olsson